keskiviikko 14. joulukuuta 2016


Huomenna on kotiin lähdön aika!

Tosi nopeasti vierähti 90 päivää. Aluksi ajattelin, että 3kk on pitkä aika olla poissa Suomesta ja omasta arjesta, mutta nyt kun se on takana päin, se ei ollutkaan niin pitkä.
Nyt on hyvä palata takaisin Suomeen, kun osaa taas arvostaa sitä kaikkea, mitä sielä odottaa, kun on hetken ollut erossa. Lähden kotiin monen monta kokemusta rikkaampana.

Nyt on aika jättää näille näkymille jäähyväiset


Myöskin työskentely ulkomailla avaa silmät siihen, miten meillä onkaan kaikki asiat ihan hyvin Suomessa ja sielä keittiöillä.  Hygienia on ihan omaa luokkaansa, raaka-aine toimitukset keittiölle on luotettavia ja tilaukset on juuri sitä, mitä on tilattu.  Harjoittelun aikana ehti muutaman kerran tulla ikävä kesätyöpaikkaa Suomessa, kun kaikki noi kriteerit ei aina ihan täyttynyt. Työskentely eri maasta kotoisin olevien työntekijöiden kanssa oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaista. Työpaikalla annettiin paljon vastuuta, mitä en olisi heti tänne tullessa uskonut. Paljon tuli opittua uutta ja ihan tätä alaa, mille olen opiskelemassa.

Oudoin asia, mitä Espanjasta tulee päällimmäisenä mieleen on, kun ihmiset moppaavat katuja! Harjaamisen vielä ymmärtää, mutta pesu vedellä ja mopilla on hieman kummastuttanut :D
Monia "normaaleja" asioita Suomesta ehti tulla ikävä ihmisten lisäksi. Esimerkiksi maitotuotteita ja joitain muita ruokatuotteita, rajatonta nettiä ja asiakaspalvelua omalla kielellä. 

Espanjasta tulee taas puolestaan ikävä lämpöä ja ulko-oven edessä olevaa rantaa, shoppailumahdollisuuksia, hyvää julkista liikennettä ja halpoja hintoja. Molemmissa maissa on hyvät ja huonot puolensa.

Mutta kokonaisuudessaan voin lämpimästi suositella harjoittelua eri maassa! Aluksi, kun tätä lähdettiin suunnittelemaan, pelkästään ajattelukin sai jännittymään, mutta hetkeäkään en vaihtaisi pois ja olisi ollut harmillista jättää tämä ainutlaatuinen tilaisuus käyttämättä. Vasta itse kokemalla näki, mistä olisi jäänyt paitsi, jos ei olisi tullut lähdettyä.
Meidän kämppä, joka palveli hyvin sen 3kk



Nyt täytyy palata laukkujen pakkailujen pariin.

Kiitos Espanja! Olit kiva paikka asua, nähdään vielä joskus.
Pian nähdään Suomi!
-Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti