perjantai 7. lokakuuta 2016

Ahkerasti töitä!

 Päivät ne vain vierii nopeasti. Viime aikoina ei oo muuta juurikaan ehtinyt tehdä, kuin töitä. Maanantai oli mulla viikonlopun jälkeen vapaana, mutta se sitten jäikin tämän viikon ainoaksi vapaapäiväksi.  Vapaapäivän pyhitin kokonaan lepäämiselle, sillä edellinen viikonloppu oli rankka.


Tällä viikolla meillä on ollut vähän normaalia pidempiä päiviä. Lähes jokaisena päivänä, olemme tehneet ylitöitä. Feria juhlapyhät on aiheuttanut pientä ongelmaa raaka-aineiden tilauksien ja kaupasta hakujen kanssa. Ja kuulopuheiden mukaan ne pyhät kestävät useamman päivän. Meille on sanottu, että suuremmat ruokakaupat ynnä muut sellaiset on suljettuna kyseisen juhlapyhän ajan. Sen takia keittiölle on tehty viikon tilaukset etukäteen. Ite oon ihan pihalla koko pyhäinpäivästä, sillä olen koko sen ajan töissä.

Tiistaina yritettiin miettiä, mitä kaikkea tulemme tarvitsemaan tämän ja ensi viikon aikana. Listasta tuli aika pitkä. Tiistaina valmistelimme keskiviikon lounasta. Kun kaikki oli valmista, sain tietää, että teemme Janikan kanssa kahdestaan seuraavan päivän lounaan. Toki meistä vastuussa oleva henkilö oli talossa, mutta me kahdestaan keittiössä.

Keskiviikkona menimme Janikan kanssa pienellä jännityksellä töihin. Mutta jännitys oli turhaa. Saimme kaiken ajallaan valmiiksi ja ruoka sai paljon kehuja. Päivä sujui hyvin, saamme toistekin olla valmistamassa lounasta kahdestaan.
 Lounaan työmäärää on myös helpottanut merkonomi harjoittelijat, jotka työskentelevät kassalla. Enää meidän ei tarvitse huolehtia kassasta ja rahastuksesta. Työkaverimme saavuttua töihin iltavuoroon, autoimme omien töiden lisäksi myös häntä. 
Keskiviikkoiltana oli uuden a´la carte listan julkistustilaisuus. Kaikki piti valmistella a´la carte listan ruokia varten pienempään keittiöön valmiiksi. Teimme kastikkeita, majoneeseja ja pilkoimme salaattiaineksia ynnä muuta esivalmisteluja. Kun tein majoneesia, jäin miettimään, miksei majoneesia tehdä itse, kun kaikki muukin tehdään, mutta Espanjan laki kieltää majoneesin valmistaminen itse. Siihen en vain saanut vastausta miksi näin on. Outoa.. Joku viisaampi varmaan joskus kertoo sen viä mulle :D


Väliin vähän ruokakuvia:

Lounaan keitto tarjoillaan keittopadasta. Kuvassa hedelmäinen broilerikeitto.

Lounaan kanawokkiannos

Lounaan possun noisetteja pippurikastikkeessa



Juustoburgeri



Nuriasolin burgeri, AC-listan annos.
Ps. en enää muista, mistä annoksista oon kuvia laittanut, joten jotkut saattaa tulla kahteen kertaan.


Keskiviikko oli työntäyteinen päivä. Lounas tuli hoidettua ja iltapäivän töihin kuului taas torstain lounaan esivalmistelu. Saimme tulla myös torstaina Janikan kanssa kahdestaan lounasvuoroon. Lounaalla valmistetut ruuat ovat mun ja Janikan suunnittelemia. On helppo valmistaa ruokaa, jonka itse on suunnitellut listalle. Me saimme suunnitella kahden viikon ruokalistat ja keittiömestarimme suunnitteli toisen kahden viikon ruokalistat. Niistä luomme neljän viikon kiertävän ruokalistan.
Lounaana oli hernekeittoa ja pannaria, jauhelihamuusivuokaa ja hawaijinleikettä. Päivä oli hieman hiljaisempi kuin aikaisemmat päivät. Se oli meille onni. Nimittäin tiistaina tilatut raaka-aineet saapuivat ja esimerkiksi raakaa kokonaista kanaa saapui lähemmäs 20 kappaletta. Meidän piti paloitella kanat, että ne saadaan esivalmisteltua ruokiin ja jäljelle jääneistä jämäpaloista yms. keitettiin kanalientä. Myös porsaan ulkofileetä saapui useampi 10 kiloa ja työkaverimme alkoi leikata niitä. Leikattava oli paljon sekä perjantain lounaan esivalmistelua + perjantai-ilta tilaisuuden esivalmistelua.

Viikonloppuna perjantaina sekä sunnuntaina on taas yksityiset tilaisuudet, joihin valmistetaan ruoka annoksina tarjoiltavaksi. Keittiölle saapuu uusi työntekijä, joka tulee remmiin viikonloppuna. Hän kävi tässä yksi päivä esittäytymässä. Eli seuraavalla viikolla työskentelemmekin keittiöllä, jossa on kaksi miestä. Tähän asti olen työskennellyt vain naisvaltaisilla keittiöillä. Voi olla hieman erilaista, kun keittiössä on ukkovalta, varsinkin, jollei olla Janikan kanssa samoissa vuoroissa.  


Pikkuisen nämä pitkät työpäivät alkavat uuvuttamaan. Mutta eiköhän se tästä tasaannu, kun saadaan uusi työntekijä kanssamme keittiölle. Niin ja nyt kylmiötkin on järjestyksessä, kun kaikkien lihat on leikelty ja laitettu omiin pakkeihin. Olen ehkä viimeksi pilkkonut ja paloitellut näin paljon ammattikoulussa. Suomessa ei useinkaan enää nykyään tarvitse samalla tavalla pilkkoa mitään. Usein esimerkiksi salaatit tulevat valmiiksi pilkottuina ja liha leikattuna tasakokoisiksi paloiksi. Täällä jopa perunat kuoritaan käsin! Täällä mielenkiintoista on myös se, että lihat tuodaan muovipusseissa ja esimerkiksi porsaan ja naudan ulkofileet saattaa olla samassa pussissa sekaisin.


Vielä hieman tässä odottelen, että päästään työstämään kunnolla varsinaisia esimiestyöhön kuuluvia työtehtäviä kuten esimerkiksi annoskorttien tekoa, reseptien tekoa sekä perehdytyskansion luomista. Niitä on luvassa, kun työvuorot saadaan tästä tasoittumaan. Siinä mielessä on tullut jo esimiesharjoitteluun kuuluvia työtehtäviä, kun keittiötä on pitänyt järjestellä toimivaksi ja järkeväksi, sekä laittaa kokonainen keittiö toimintaan kesän kiinniolon jälkeen.


Mun lempipaikka täälä kämpällä! Parveke, siinä on kiva juoda kupponen teetä ilta-auringon laskiessa :)



Käytiin yksi ilta töiden jälkeen vilvottelemassa jalkoja rantavedessä ja pienellä kävelyllä.


Että sellaista työntäyteistä arkea meille tällä hetkellä kuuluu. Ja tyttöjen kanssa saman katon alla eläminen on lokoisaa, Kaikki kotityöt on jaettu kolmeen! ;)
Ja nämä ihanat kämppikset auttaa jaksamaan töissä, kun tietää, että kämpällä voi taas avautua päivän tapahtumista jollekkin ja voi puhua muitakin kuin työhön liittyviä juttuja.



Kämppiksiltä pitää löytyä myös samanlaiset sisäkengät :D



 -Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti