Ahkerasti töitä!
Päivät ne vain vierii
nopeasti. Viime aikoina ei oo muuta juurikaan ehtinyt tehdä, kuin töitä.
Maanantai oli mulla viikonlopun jälkeen vapaana, mutta se sitten jäikin tämän
viikon ainoaksi vapaapäiväksi. Vapaapäivän pyhitin kokonaan lepäämiselle,
sillä edellinen viikonloppu oli rankka.
Tällä viikolla meillä on ollut vähän normaalia pidempiä
päiviä. Lähes jokaisena päivänä, olemme tehneet ylitöitä. Feria juhlapyhät on
aiheuttanut pientä ongelmaa raaka-aineiden tilauksien ja kaupasta hakujen
kanssa. Ja kuulopuheiden mukaan ne pyhät kestävät useamman päivän. Meille on
sanottu, että suuremmat ruokakaupat ynnä muut sellaiset on suljettuna kyseisen
juhlapyhän ajan. Sen takia keittiölle on tehty viikon tilaukset etukäteen. Ite
oon ihan pihalla koko pyhäinpäivästä, sillä olen koko sen ajan töissä.
Tiistaina yritettiin miettiä, mitä kaikkea tulemme
tarvitsemaan tämän ja ensi viikon aikana. Listasta tuli aika pitkä. Tiistaina
valmistelimme keskiviikon lounasta. Kun kaikki oli valmista, sain tietää, että
teemme Janikan kanssa kahdestaan seuraavan päivän lounaan. Toki meistä
vastuussa oleva henkilö oli talossa, mutta me kahdestaan keittiössä.
Keskiviikkona menimme Janikan kanssa pienellä jännityksellä
töihin. Mutta jännitys oli turhaa. Saimme kaiken ajallaan valmiiksi ja ruoka
sai paljon kehuja. Päivä sujui hyvin, saamme toistekin olla valmistamassa
lounasta kahdestaan.
Lounaan työmäärää on
myös helpottanut merkonomi harjoittelijat, jotka työskentelevät kassalla. Enää
meidän ei tarvitse huolehtia kassasta ja rahastuksesta. Työkaverimme saavuttua
töihin iltavuoroon, autoimme omien töiden lisäksi myös häntä.
Keskiviikkoiltana
oli uuden a´la carte listan julkistustilaisuus. Kaikki piti valmistella a´la
carte listan ruokia varten pienempään keittiöön valmiiksi. Teimme kastikkeita,
majoneeseja ja pilkoimme salaattiaineksia ynnä muuta esivalmisteluja. Kun tein
majoneesia, jäin miettimään, miksei majoneesia tehdä itse, kun kaikki muukin
tehdään, mutta Espanjan laki kieltää majoneesin valmistaminen itse. Siihen en
vain saanut vastausta miksi näin on. Outoa.. Joku viisaampi varmaan joskus
kertoo sen viä mulle :D
Väliin vähän ruokakuvia:
Lounaan keitto tarjoillaan keittopadasta. Kuvassa hedelmäinen broilerikeitto. |
Lounaan kanawokkiannos |
Lounaan possun noisetteja pippurikastikkeessa |
Juustoburgeri
|
Keskiviikko oli työntäyteinen päivä. Lounas tuli hoidettua ja iltapäivän töihin kuului taas torstain lounaan esivalmistelu. Saimme
tulla myös torstaina Janikan kanssa kahdestaan lounasvuoroon. Lounaalla
valmistetut ruuat ovat mun ja Janikan suunnittelemia. On helppo valmistaa
ruokaa, jonka itse on suunnitellut listalle. Me saimme suunnitella kahden
viikon ruokalistat ja keittiömestarimme suunnitteli toisen kahden viikon
ruokalistat. Niistä luomme neljän viikon kiertävän ruokalistan.
Lounaana oli hernekeittoa ja pannaria, jauhelihamuusivuokaa
ja hawaijinleikettä. Päivä oli hieman hiljaisempi kuin aikaisemmat päivät. Se
oli meille onni. Nimittäin tiistaina tilatut raaka-aineet saapuivat ja
esimerkiksi raakaa kokonaista kanaa saapui lähemmäs 20 kappaletta. Meidän piti
paloitella kanat, että ne saadaan esivalmisteltua ruokiin ja jäljelle jääneistä
jämäpaloista yms. keitettiin kanalientä. Myös porsaan ulkofileetä saapui
useampi 10 kiloa ja työkaverimme alkoi leikata niitä. Leikattava oli paljon
sekä perjantain lounaan esivalmistelua + perjantai-ilta tilaisuuden
esivalmistelua.
Viikonloppuna
perjantaina sekä sunnuntaina on taas yksityiset tilaisuudet, joihin
valmistetaan ruoka annoksina tarjoiltavaksi. Keittiölle saapuu uusi työntekijä,
joka tulee remmiin viikonloppuna. Hän kävi tässä yksi päivä esittäytymässä. Eli
seuraavalla viikolla työskentelemmekin keittiöllä, jossa on kaksi miestä. Tähän
asti olen työskennellyt vain naisvaltaisilla keittiöillä. Voi olla hieman
erilaista, kun keittiössä on ukkovalta, varsinkin, jollei olla Janikan kanssa
samoissa vuoroissa.
Pikkuisen nämä pitkät työpäivät alkavat uuvuttamaan. Mutta
eiköhän se tästä tasaannu, kun saadaan uusi työntekijä kanssamme keittiölle.
Niin ja nyt kylmiötkin on järjestyksessä, kun kaikkien lihat on leikelty ja
laitettu omiin pakkeihin. Olen ehkä viimeksi pilkkonut ja paloitellut näin
paljon ammattikoulussa. Suomessa ei useinkaan enää nykyään tarvitse samalla
tavalla pilkkoa mitään. Usein esimerkiksi salaatit tulevat valmiiksi
pilkottuina ja liha leikattuna tasakokoisiksi paloiksi. Täällä jopa perunat
kuoritaan käsin! Täällä mielenkiintoista on myös se, että lihat tuodaan
muovipusseissa ja esimerkiksi porsaan ja naudan ulkofileet saattaa olla samassa
pussissa sekaisin.
Vielä hieman tässä odottelen, että päästään työstämään kunnolla varsinaisia esimiestyöhön kuuluvia työtehtäviä kuten esimerkiksi annoskorttien tekoa, reseptien tekoa sekä perehdytyskansion luomista. Niitä on luvassa, kun työvuorot saadaan tästä tasoittumaan. Siinä mielessä on tullut jo esimiesharjoitteluun kuuluvia työtehtäviä, kun keittiötä on pitänyt järjestellä toimivaksi ja järkeväksi, sekä laittaa kokonainen keittiö toimintaan kesän kiinniolon jälkeen.
Mun lempipaikka täälä kämpällä! Parveke, siinä on kiva juoda kupponen teetä ilta-auringon laskiessa :) |
Käytiin yksi ilta töiden jälkeen vilvottelemassa jalkoja rantavedessä ja pienellä kävelyllä. |
Että sellaista työntäyteistä arkea meille tällä hetkellä
kuuluu. Ja tyttöjen kanssa saman katon alla eläminen on lokoisaa, Kaikki kotityöt on jaettu kolmeen! ;)
Ja nämä ihanat kämppikset auttaa jaksamaan töissä, kun tietää, että kämpällä voi taas avautua päivän tapahtumista jollekkin ja voi puhua muitakin kuin työhön liittyviä juttuja.
Kämppiksiltä pitää löytyä myös samanlaiset sisäkengät :D |
-Sanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti